Gerényes Község                        Önkormányzata


Programok, események

Farsangi felvonulás: KÉP

Minden évben február hónapban kerül megrendezésre, ahol főleg a település gyermekei öltenek jelmezeket, de a felnőttek számára is vonzó program. 

Húsvéti készülődés:KÉP

A program keretében a gyermekek részére lehetőséget biztosítunk, hogy családtagjaik részére húsvéti ajándékot készítsenek, megtanulják a tojásfestés, gicázás technikáját.

Húsvéti tojáskeresés:

Kisgyermekek számára érdekes program a húsvéti tojások keresése.

Anyák napja:

Minden évben Anyák napján műsorral készülnek a gyerekek az Anyák napjára, mely a Kultúrházban kerül megrendezésre. A településen élő minden édesanya és nagymama ezen a napon kedves ajándékot kap.

Gyermeknap:

Minden évben május utolsó vasárnapja a Gyermeknap, ahol egész napos programon vesznek részt a településen élő gyermekek.

Hat Torony Teljesítménytúra: EMBLÉMA

A Vásárosdombóról induló túra érinti Tarrós, Tékes, Kisvaszar, Ág és Gerényes településeket, majd a 31 km-es körtúra végén ismét Vásárosdombóra érkeznek vissza a bakancsos turisták. A teljesítménytúrázók naptárában június első hétvégéje évek óta a Hat torony túra időpontja. Évről évre száznál is többen teljesítik a körtúrát, ilyenkor a helyi önkormányzatok megvendégelik a falvakon áthaladó túrázókat. Gerényesen hagymás zsíros kenyérrel várjuk az érkezőket, és nevezési lapjukon igazoljuk az áthaladást. A 31 km-es túrán 8, 13 és 25 km-es résztávokat is lehet teljesíteni, a távokat teljesítő turisták jelvényt kapnak. A túra hivatalos jelzése a fehér alapra felfestett piros kereszt.

Főzőverseny:

Nyáron kerül megrendezésre a főzőverseny, ahol az induló csapatok a szabadtéri bográcsos főzőtudománya kerül górcső alá.

Idősek napja: KÉP

Októberben Idősek napján a fiatalok köszöntik a településen élő időseket. Műsoros rendezvénnyel, vacsorával kedveskedik a falu az időseknek.

Mikulás házhoz megy:

A szülők által vásárolt ajándékokat házhoz viszi a Mikulás.

Karácsonyi készülődés:

Karácsony előtt kb. két héttel kerül megrendezésre, ahol a település gyermekei ajándékokat készíthetnek hozzátartozóik számára Karácsonyra.

Karácsonyi ünnepség: KÉP

A gyerekek versekkel, műsorral ünneplik Karácsonyt.