Gerényes Község                        Önkormányzata


Látnivalók

II. világháborús emlékmű: 

A Gerényesi Emlékpark Alapítvány 1996-ban építette az emlékművet, és azóta viseli gondját a II. világháborús hősi halottak tiszteletére emelt emlékműnek és az azt körülvevő emlékparknak.

A park gondozása az Alapítvány tagjainak folyamatos munkája, melyben évről évre egyre több segítő vesz részt.

 

Gyerekház:

A régi tejcsarnok épülete került felújításra úgy, hogy az épület megőrizte régi jellegét. Az épületben 2009-től a Biztos Kezdet Gyerekház működik, ahol kisgyermekes szülőknek segítenek életmódjuk, napi tevékenységeik hasznossá tételében, a gyermekeik nevelésében.  

 

Római katolikus templom:

A templomot a katolikus gyülekezet építette 1789-ben. Színe fehér, anyaga döngölt agyag és tömésfal, alapterülete 10X5 méter, magassága 15 méter. Havonta egyszer jár ki a településre a vásárosdombói plébános misét tartani.

 

Evangélikus templom helyére épült emlékmű:

A főleg német ajkú evangélikus közösség adományaiból építették az evangélikus templomot a XIX. Század végén. A kitelepítések miatt kevés német maradt a faluban, támogató hívek híján a templomot néhány éve lebontották, helyére a templom tégláiból emlékművet állítottak.

 

Könyvtár:

Több mint 3000 kötetes könyvtár áll a falubeliek rendelkezésére, melynek nagy része a 90-es évek előtti könyv, de a mai igényeknek megfelelő kötetek is nagy számban megtalálhatóak. A könyvtár ad helyet a helyi ifjúságnak az internetezésre, közösségi programokon való részvételre. 3 db számítógép, TV-készülék, karaoki készülék, gyerekjátékok biztosítják a gyerekek számára a szabadidő hasznos eltöltését.

 

Kultúrház:

A helyi rendezvények legfontosabb színtere, mely 80 fő befogadására alkalmas, és kis színpaddal rendelkezik.